ASUS DSL-N16 issue with l2tp vpn connection

Home Forums Wireless Routers & Modems ASUS ASUS DSL-N16 issue with l2tp vpn connection

Viewing 9 posts - 31 through 39 (of 39 total)
  • Author
    Posts
  • #5269
    kamiboy
    Participant

    We are still awaiting new firmware from ASUS for the MediaTeK devices, hopefully new firmware will have VPN fix

    Me too, but a solution to this issue is to use dsl-n16 as a router only i bridge a broadcom modem to it and reboot issue fixed.

    #5451
    ShadowFAX
    Participant

    I have just updated to the latest firmware (1.1.2.3_790) released by ASUS yesterday and L2TP problem is still there.

    #5452
    UK SentinelUK Sentinel
    Moderator

    I have just updated to the latest firmware (1.1.2.3_790) released by ASUS yesterday and L2TP problem is still there.

    Have you tried a factory reset, It would be good to hear from @@kamiboy as they also had issues  ?

    Edit: try a wired connection as issue via wifi was original problem ?

    See https://uktechhub.com/forums/topic/asus-dsl-n16-issue-with-wifi-show-me-password-is-incorrect/page/2/#post-4997

    • This reply was modified 1 month, 1 week ago by UK SentinelUK Sentinel.

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #5456
    kamiboy
    Participant

    Hello dears,i also updated to .790 with factory reset but l2tp problem is still there.i think next release will fix it and we have to wait.

    #5458
    UK SentinelUK Sentinel
    Moderator

    Hello dears,i also updated to .790 with factory reset but l2tp problem is still there.i think next release will fix it and we have to wait.

    Thank you for update, hopefully next firmware will be fix for L2TP

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #5460
    ShadowFAX
    Participant

    ShadowFAX wrote:
    I have just updated to the latest firmware (1.1.2.3_790) released by ASUS yesterday and L2TP problem is still there.
    Have you tried a factory reset, It would be good to hear from @@kamiboy as they also had issues ? Edit: try a wired connection as issue via wifi was original problem ? See https://uktechhub.com/forums/topic/asus-dsl-n16-issue-with-wifi-show-me-password-is-incorrect/page/2/#post-4997

    Already tried factory resetting the modem with no luck.

    The reboot happens even without any device connected via WiFi. It is only my PC connected to the modem through a Ethernet cable.

    #5461
    UK SentinelUK Sentinel
    Moderator

    ShadowFAX wrote: I have just updated to the latest firmware (1.1.2.3_790) released by ASUS yesterday and L2TP problem is still there. Have you tried a factory reset, It would be good to hear from @@kamiboy as they also had issues ? Edit: try a wired connection as issue via wifi was original problem ? See https://uktechhub.com/forums/topic/asus-dsl-n16-issue-with-wifi-show-me-password-is-incorrect/page/2/#post-4997

    Already tried factory resetting the modem with no luck. The reboot happens even without any device connected via WiFi. It is only my PC connected to the modem through a Ethernet cable.

    Looks like next firmware release should fix issues, alas no idea when this will be.

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #5457
    ShadowFAX
    Participant

    I have just updated to the latest firmware (1.1.2.3_790) released by ASUS yesterday and L2TP problem is still there.

    Have you tried a factory reset, It would be good to hear from @@kamiboy as they also had issues ? Edit: try a wired connection as issue via wifi was original problem ? See https://uktechhub.com/forums/topic/asus-dsl-n16-issue-with-wifi-show-me-password-is-incorrect/page/2/#post-4997

    Yes, I have tried factory resetting with no luck.

    The reboot also happens when no device is connected with WiFi, it is only my PC connected to the modem via Ethernet cable.

    It seems that we should wait a few months for ASUS to fix this in the next firmware update.

    #5470
    kamiboy
    Participant

    try this :

    1.turn off your wireless radio and connect the modem to pc via Ethernet cable

     

    2.activate l2tp vpn connection

    you should not have issue after turning off wireless radio or maybe it will occurs only once . after first reboot you should not have any issues and second reboot will not occur .

     

Viewing 9 posts - 31 through 39 (of 39 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.