ASUS ZenWiFi AX Whole-Home Tri-Band Mesh WiFi 6 System

Home Forums Wireless Routers & Modems … ASUS ASUS ZenWiFi AX Whole-Home Tri-Band Mesh WiFi 6 System

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 154 total)
  • Author
    Posts
  • #14039
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    Let us know if Teams has improved with 43181 this week

    Same problem exists with 43181.  I have now turned off ipv6 and will continue testing this week.  Really annoying and weird, no problems with streamlining or anything else just online meetings.

    #14041
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    Online meeting use VoIP usually ? any problems using other VoIP services ?

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14046
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    Also, without going to deep into your whole set-up, have you set-up or disabled  SIP ALG (SIP Pass-through)

    Just a thought ?

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14047
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    Also, without going to deep into your whole set-up, have you set-up or disabled SIP ALG (SIP Pass-through) Just a thought ?

    No idea what that is .  My set up for working from home is a workplace supplied Microsoft Surface Pro connected via USB-C to my home monitor’s HDMI.

    The Surface Pro has Windows 10 and Office 365, it uses Microsoft Teams to make calls and also online meetings.

    #14048
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    Whats your Router ?

    Edit: From your ZenWifi go to Advanced Settings > WAN > NAT Passthrough (hopefully you have the NAT Passthrough Tab), then check to see what SIP Passthrough is set as ?

    If ON then disable SIP Passthrough and see if that helps with Teams calls etc. ?

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14050
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    Whats your Router ? Edit: From your ZenWifi go to Advanced Settings > WAN > NAT Passthrough (hopefully you have the NAT Passthrough Tab), then check to see what SIP Passthrough is set as ? If ON then disable SIP Passthrough and see if that helps with Teams calls etc. ?

    The Surface Pro is connected via wireless to one of the ZenWifi nodes.  Turning off ipv6 did not help much.  I will try with SIP Passthrough disabled (it was enabled by default).

    I had the same setup previously, but instead of the ZenWifi the Surface Pro was connected wireless to TP_Link powerline adapters (TL-WPA8630KIT V2).

    #14052
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    Interesting that SIP Passthrough was enabled (interesting for myself at least)

    I forget, whats the ZenWifi nodes connecting too ?

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14054
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    Interesting that SIP Passthrough was enabled (interesting for myself at least) <noscript></noscript>I forget, whats the ZenWifi nodes connecting too ?

    The nodes are connected to a Nokia router provided by Hyperoptic

    #14059
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    These are the NAT Passthrough settings.  Only thing I changed was SIP Passthrough to disabled

    Attachments:
    #14061
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14067
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    After more problems with Microsoft Teams yesterday, I decided to roll back to 42095 last night.

     

    With 5GHz-2 set to following:

    Wireless mode: Auto

    Channel bandwidth: 160MHz

    Control channel: Auto

    The backhaul was only 80 MHz

     

    I then changed it to:

    Wireless mode: AX Only

    Channel bandwidth: 160MHz

    Control channel: 124

    Straight away backhaul changed to 160MHz

     

    Microsoft Teams has been working fine today

     

    Free RAM on 43181 (including 43169 & 43170) was around 200MB, on 42095 it is 240 MB

     

    Sort this mess out Asus!!!!!!!

    #14071
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    Interesting, so on 42095 all works, but with same settings on 43181 etc, issue with teams ?

    I bet you wish you purchased the Netgear  Orbi

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

    #14074
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    Interesting, so on 42095 all works, but with same settings on 43181 etc, issue with teams ? I bet you wish you purchased the Netgear Orbi

    The only difference in setting on 42095 compared to 43181:

    Wireless mode: AX Only

    Channel bandwidth: 160MHz

    Control channel: 124

     

    I would have got the Orbi if it had the Parental Control.  Orbi was much too expensive and no included Parental Control was the killer.

    #14077
    dodgydrains
    Participant
    • Posts 140
    • Regular

    I will test with the following settings on 43181 next week:

    Wireless mode: AX Only

    Channel bandwidth: 160MHz

    Control channel: 124

    #14078
    UK Sentinel
    Moderator
    • Posts 3397
    • Skipper

    I will test with the following settings on 43181 next week: Wireless mode: AX Only Channel bandwidth: 160MHz Control channel: 124

    That would be an interesting exercise

    In a completely sane world, madness is the only freedom (J.G.Ballard).

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 154 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
UKTechHub.com